12/02/2014

Nu finns Julkaffe 2014 att köpa

Etikett-Egen-Jul-2014-hela-bönorJulkaffe 2014

Årets Julkaffe har sin bas i kaffe från kaffefarmen Karoma Estate som är grannby till Las Lagunas. Till detta högvuxna kvalitetskaffe har vi tillfört kaffesorter från andra delar av världen som tillsammans skapar en blandning med smakrik karaktär och lång eftersmak.

Kaffet är mörkrostat för att matcha Julens alla smaker och upplevelser, låt Er väl smaka!

01/17/2014

Nytt härligt kaffe!

8038Nu erbjuder vi er ett nytt kaffe i sortimentet.

Suveränt gott!

Superb

Vårt eget favoritkaffe, varsamt rostat på ett urval av högklassiga arabicabönor från Brasilien, Guatemala, Colombia och Indien. Kaffet rostas försiktigt under lång tid för att locka fram de bästa aromerna ur bönorna utan att smaken blir bränd.  Avnjut kaffet som det är eller använd den som en bas till en perfekt cappucino eller latte!

05/11/2012

"Mitt Afrika"

Mitt Afrika 2Återigen en nyhet i kaffesortimentet. Man kan nästan tro att rostmästar´n fått vårkänslor!? Så här berättar han om kaffet.

"-En blandning av mina favoriter från kaffets ursprungliga kontinent - Afrika. Jag har rostat det mörkt för att locka fram dess utomordentliga karaktär, balanserad syrlighet och lång eftersmak! Drick det svart eller med en skvätt mjölk, ett utmärkt kaffe till frukost eller till eftermiddagsfikat!"

 

05/03/2012

KaffeBönan Utsökt!

UtsöktNytt, exklusivt kaffe som vi rostar själva i vårt micro-rosteri. För Dig som ibland vill ha omväxling på smaken ur Din kaffemaskin. Hör av dig om du är intresserad att prova!

Denna gång har vi importerat kaffet direkt från en farm i Colombia vid namn ”Hacienda San Alberto”. Farmen ligger på 1500 meters höjd i Buenavista Quindo området i centrala Colombia. Kaffet odlas under ideala förhållanden och tvättas i kristallklart bergsvatten. Odlingen är godkänd av organisationerna Rainforest Alliance och Utz, vilka i korthet arbetar för miljömässig hållbarhet, social rättvisa och ekonomisk stabilitet i producentländerna.

Vi mörkrostar kaffet för att på bästa sätt ta fram dess söta, aromatiska body med inslag av mörk choklad. Den medelsyrliga karaktären ger en harmonisk balans, kanske ett av världens bästa kaffen i förhållande till sitt pris?

Artnr 5550, förpackning 6x1000 g

11/25/2011

"Skit"kaffe hos KaffeBönan?!

Kopi-Luwak

 

Kopi-djurKopi Luwak är en mycket dyr sorts kaffebönor. De skördas i Indonesien och på Filippinerna, men inte direkt från kaffebusken. Kopi Luwak utvinns istället ur spillningen från det kattliknande djuret indisk palmmård. Palmmården äter bara de bästa sorterna av kaffebären och efter att de passerat djurets matsmältningssystem kan kaffebönorna plockas ur dess avföring för rengöring och rostning.

Nu finns detta ytterst exklusiva kaffe hos oss för beställning. 

Intresserad? Hör av dig!

09/01/2011

Office Kaffeservice

Bollnäas 003 
Ett mycket trevligt besök av en av våra äldsta samarbetspartners, Office Kaffeservice från Bollnäs. Vi pratade kaffe, provsmakade kaffe och rostade kaffe och hade trevligt tillsammans. Resultatet blev ett väldigt gott Bollnäs Blend.

Insjödagen

Insjön 2011 011 
Vi hade glädjen att få prata kaffe med många trevliga kaffeintresserade människor på en välbesökt, varm och solig Insjödag den 27 augusti. Många var också intresserade av Jonas Nyströms "The Bay Café" en ombyggd folkabuss från 1970, för dagen inredd med två Jura X9 som det bjöds vårt nya, egenrostade Tunestam´s kaffe ur.

03/18/2011

Bäsingen - ångbåtskaffe

Kunder 003 Kunder 006

Tillsammans med tjejerna på Torsångs Café, håller vi nu på att testa fram deras eget Ångbåtskaffe, som kommer att serveras ombord på den fantastiska ångbåten "Bäsingen" i sommar. Idag har vi haft en första provsmakning av kaffet som vi blandade och rostade i Tisdags. Med en mindre justering av rostningsgraden kommer kaffet att bli perfekt! Blandningen är förstås hemlig men den består av fyra, högvuxna sorters råkaffe av den botaniska arten arabica. Nu sätter vi igång att designa etiketter till förpackningarna och rostar det första "skarpa" rostet.

Vi passar även på att gratulera Torsångs Café som just blivit utsedda till "Årets Turistattraktion" i Borlänge.

03/17/2011

Film - Kaffe blir till

BT bild AT 101111 Anders rostar julkaffe.

Titta på filmsnutt från DT hur kaffe blir till.

TV

03/11/2011

Gold Cup Brewmaster

alt

SCAE, Speciality Coffee Association of Europé, har en certifiering ”Gold Cup Brewmasters” vars syfte är att få en bättre, mätbar standard av filterkaffe. För att få bli kallad en ”Brewmaster”, måste man genomgå en utbildning som knyter samman konsten med vetenskapen vad gäller kaffebryggning. Den länkar ihop den partiska smaken med den objektiva vetenskapliga analysen.

Anders Tunestam på vårt företag, kommer att genomgå denna utbildning i början av April, vi återkommer till hur du som kund till oss kommer att kunna dra nytta av detta i din servering!

©2010-2012, Kaffebönan. info@kaffebonan.se